Tuesday, November 23, 2010

Mis Sind liikuma paneb?

Jutt sellest, kuidas ma 400 m jooksus 2 nädalaga ilusad 3 sekundit kiiremaks läksin. Iga esmaspäev toimub meil Herje Aibasti eestvedamisel TÜ sisehallis conditioning treening: kõht-selg-põid-reis-kordinatsioon-hüpped-jne. Seltskond kirev ja tasemed erinevad: orienteerujad, multisportlased, triatleedid, ratturid jne... treeningu saab igaüks enda jaoks raskeks teha! Taaskord peab mainima, et massipsühhoos mõjub :)

Kaks nädalat tagasi värbas Lauri Sild http://laurisild.blogspot.com/ trennist inimesi ja pani nad üksi 400 m (kaks halli ringi) jooksma, nii kiiresti kui vähegi võimalik. Minu etteaste toimus conditioning treeningu lõpufaasis, tekkinud oli juba kerge tudin nii jalgades kui kehas. Kamoon, 400 m, see nüüd mõni distants. Esimene ring ilusti puusal-põial, lendasin... teise alguses poos kinni ja lõpp tuli juba robotlikult. Huhh, tehtud 1:02 kopikatega!

Tervislikel põhjustel oli 5 päeva sundpuhkusel ja hakkasin ennast liigutama alles eelmise nädala keskel, tasa ja targu. Vaevalt ma nüüd ennast välja puhkasin, ei tea küll millisest koormusest. Vaevalt nüüd see üks jõusaali trenn 4 päeva varem, mind sprinteriks muutis. Seis oli täpselt sama, conditioning treeningu lõppfaasis...

Aga seekord anti mulle vastane, kes väidetavalt oli oma soolo jooksul jooksnud välja sama aja, mis mina. Esimene ring tundus isegi raskem kui eelmine kord, pinge oli peal! Teise ringi alguses hakkas vahe kärisema, eelviimasel sirgel kiirendasin, sain enne kurvi ennast tuulde ja viimasel vajutasin ühe litaka veel... oii, see oli sama valus kui mõnus! 350 m olin teine ja viimasel sirgel suutsin oma võtta. OK, kerge EGO-buust aga aeg???

59 sek kopikatega! Müstika kuidas konkurents loeb! Asi, mida Eesti Triatlonis alles mõni aasta tagasi üldse ei eksisteerinud. Vahed olid alatasa mitme minutilised ja võitlus käis vaid kella vastu. Õnneks on see muutunud :)

Et olla võistlustel kiire, pead olema ka treeningutel kiire! Et olla treeningutel kiire, peab Sul olema kiire partner! Ja nii ongi...

1 comment: