Thursday, August 22, 2013

Mart Haruoja mälestusvõistluse Half-Ironman

Minu vaevalt alanud triatloni hooaeg on jõudnud lõpule ja sellepärast kasutasin veel viimast võimalust startida Mart Haruoja mälestusvõistlusel. Saades sellega kirja ka selle aasta esimese ja viimase nö. long distance triatloni. TriSmile Triathlon näitas, et päris lootusetu seis polegi.

Enne võistlust viibisin mõned päevad Sloveenias koos jalgpalli U21 koondisega. Reis lõppes 0:1 võiduga. Ühtpidi mõnus puhkus ja keskkonna vahetus, teistpidi veidi tüütu reisimine ja liigne söömine. No tõesti olid head toidud :)
Ideaalse rühiga füsiokunnid järelvalvet tegemas :) 

Kaks kilo raskemana tagasi Eestis ja kaks päeva aega mingi toonus jalgadesse saada. Tegin kaks veeremist, millest viimane vihmas. Paras iseloomukas, aga tehtud see sai! Plaan oli teha üks pikk trenni päev ja hea enesetunde korral natukene vajutada ka. 

Üks suur ujumisring (1,9 km) läks kiirelt, kuid kunagine parema õla trauma hakkas tunda andma. Lõpus ujusin juba ühe käega. Sellegi poolest aeg 26:midagi, mis oli 1-2 min varuga. Hetkel saan õlale ravi, http://vitalazer.ee/ , edusammud on käega katsutavad ja õlaga tunnetatavad.

Ratas alustasin mõõdukalt ja 10 km pärast hakkasin pingutama. Pärnu maanteel 20 km pikkusel ringil, 3 ringi. Vastutuules 35-40 km/h ja allatuult lõbu-laialt ~50 km/h. Üllatava kiirusega möödus see 90 km. Kella mul polnud, aga tundsin, et kõige hullem päev polnudki. Rada oli teadagi imelihtne, keeruliseks muutis selle vaid tuul. Aeg 2:18, mis oli 3-5 min varuga. 

Kuna esimesed kaks ala läksid suhteliselt lennates ja mitte kuigi punases, siis lootsin, et äkki tuleb jooks ka samasugune. Kahjuks mitte! Esimesel ringil sain aru, et kiiret tempot ei talu. 4:00-4:30 / km oli täiesti piisav. Nii ma siis tiksusin oma poolmaratoni 1:30ga ära ja saavutasin selle hooaja teise võidu. Whoohoo :) 


Lõppaeg 4:17:27 näitab, et varu oli 10-15 min. Rada on tuulest hoolimata kindlasti piisavalt lihtne, et siin heal päeval alla nelja tunni Half-Ironman teha. 

Edasise osas vaatan, mis tervis teeb. Hetkel on kurk kergelt valutama hakanud, pole veel päris ära taastunud. Pakkumisel on duatloni Eestikad Kiilis (31.aug), Tartu Rattamaraton (15.sept), Kõrvemaa Rattamaraton (21.sept). Võib olla mahub kuhugi ma mõni jooksuvõistlus.... 

Hoidke oma tervist, puhake, sööge, magage... ärge tekitage omale stressi :) 

No comments:

Post a Comment