Friday, March 13, 2015

Jaanuar-veebruar 2015

Kevad on käes ja veel enne, kui ma laagrisse sõidan, oleks kena Teile kirjutada, kuidas suusahooaeg läks. Pikka juttu sellel teemal ei tule, kuna pole, millest kirjutada. Olin jaanuari alguses suhteliselt mõnusas vormis ja valmis suusamaratonideks. Sõitsin kaheks nädalaks puhkusele ja sain seal ühel ilusal päeval endale kohaliku bakteri, kes hakkas mu seedetraktis elutsema. Saime esialgu ilusti läbi, ta väga ei seganud mind. Piiras vahel lihtsalt mu toitumisharjumusi! Märkamatult vajusin alatoitumusse ja siis läksid asjad kehvemaks. 

Ühel õhtul enam väga jalgu alla ei saanud, vist oli palavik ja õhtu lõppes kohalikus kliinikus. Seal turgutati mind üles, kuid päris terveks sain alles kodus, kus külm-mõnus-värske õhk kõik bakterid tappis ning kodumaine toekas toit mind taas täis laadis. 

Kahe-nädalane puhkus muutus tegelikult kolme-nädalaseks treeningpausiks. Järgmised kaks nädalat kodus oli tegemist, et end taas liikuma saada. Süda ei jaksanud ja lihased ei jõudnud. Tunne taastus vast kolmandaks nädalaks, kus hakkasin taas liikuma. Tartu Maraton oli teistel selleks ajaks juba sõidetud ja võimalus oli sõita Kõrvemaa suusamaratoni.

2009 a 2:09:32 31.koht
2010 a 2:00:32 35. koht
2011 a 1:51:17 40. koht
2012 a. 1:58:07 50. koht

2013 a kergelt tõbisena läbisin distantsi
2014 a ei startinud

2015 a 2:01:41 39. koht

Statistika väga midagi ei ütle, koha mõttes sõitsin oma taseme taas välja. Aja koha pealt polnud need lume- ja libisemisolud vist kõige paremad.

Esimene suusavõistlus ja viimast korda suusad all. Midagi erilist võistlusest kirjutada polegi, oma sõit. Esimene ring oli raskem, teisel ringil läks enesetunne järjest paremaks. Määrisin suusad sisse ja puhastasin ratta ära. Suusahooaeg algas küll ilusti Soomes, kuid lõppes suht kurvalt Eestis. 

Sõidan u 10 päeva pärast Portugali laagrisse ja jään sinna kolmeks nädalaks. Peale haiguse läbi põdemist võtsin ette ka lühikese Intervall Hüpoksia kuuri. Käisin kokku 10X, alustasin kõrgemalt kui esimene kord ja tegin senikaua, kuni enesetunne läks heaks. Jätsin u 10-päevase taastumise enne laagrit, et Portugalis saaks juba täie hooga alustada. 

Järgmine postitus tuleb tõenäoliselt juba laagrist! Mõned ilusamad pildid Taist: 







No comments:

Post a Comment