Monday, March 19, 2012

Camp HE Girona 2012

Teen kiire ülevaate, mis toimunud on. 15ndal märtsil võtsin oma seljakoti (ja Sigridi) ning lendasin Hawaii Expressiga Hispaaniasse laagrisse, täpsemalt Girona, veel täpsemalt Besalu, veel täpsemalt Serinya. Muidu suhteliselt vaikne piirkond, lähim küla 2 km Serinya, bassein 7 km Banyoles, suurim linn Girona 25 km, veel suurem linn Barcelona 125 km.

Vaikne ja rahulik piirkond, poodi ja ujuma minekuga on natukene keeruline, aga kannatan ära. Rattasõiduks on siin radu küllaga ja siin seal esineb ka maalilisi vaateid. Saab siledat ja saab ka tõuse. Kodust paarikümne kilomeetriga saab mäe jalamile, kus pro-tour´i mehed ennast testivad – 12 km tõusu. Parimad ajad seal 28 min juures. Lähiajal minul sinna asja ei ole.

Jooksu kohapealt on Hispaania kohta väga head tingimused. Otse maja tagant läheb metsarada alla jõe äärde ja sealt juba omal valikul, kas edasi tagasi või siis ringiga mööda põldude ääri tagasi. Kui vähegi soovid, siis asfaldi puutuma ei pea.

Siiamaani käinud vaid ühes basseinis, kus tegelikult kaks 25 m basseini, üks väli ja teine sise. Piirkonnas peaks basseine veel olema, proovin kõik läbi ujuda. Põhimõtteliselt on meil ka hoovi peal 25 m bassein, mis on aga enamus ajast kile all ja soojenduseta. Hetkel tundub ta suhteliselt must ja nii umbes 15 kraadi. Seega isegi kaasa võetud kombega jääb asi ära.

Treeningutest nii palju, et teen iga hommik 30 min kerge jooksu, kus pulssi üle 120 väga ei lase. Söön hommikust ja 10:00st lähen reeglina grupiga ratast sõitma. Olen siiamaani teinud kuni 100 km veeremisi. Teinud üleminekuid jooksule ja õhtuti teinud puhast jooksu.

Veel toimuvad õhtuti 20-30 min venitused ja kehakorsetilihaste treening.

Ilmaga on siiamaani vedanud, on selline kolme aastaaja ilm. Hommikul on niiske ja udune kevad, päeval läheb suviseks (~ 20 kraadi) ja õhtuks läheb sügiseks, kus jopeta välja ei lähe. Sademeid pole hetkel veel olnud, aga see pidi kohe-kohe muutuma. Veeremas olen käinud käiste, säärte ja vestiga. Tõusudel läheb palavaks, aga laskumistel on tuul siiski jahe. Joosta saab lühikestega, aga olen soojapesu igaks juhuks alla pannud.

Tervis on olnud muidu korras, aga viimati kodus olnud külmetus annab vahel tunda. Paari päeva pärast peaks esimene ehmatus möödas olema ja saab koormusi tõstma hakata. Siiani teinud kuni 4 tundi päevas.

Ahja, levi siin väga ei ole. Maja on nii kivi ja rauda täis, et rääkima peab minema õue kivi otsa. Selle eest on meil 3 wifi ruuterit, seega kui kontakteeruda soovite, siis saatke mail.

No comments:

Post a Comment