Tuesday, April 29, 2014

Kõrvemaa kevadjooks 2014

Iga kevadine esimene tõsisem jooksmine on nüüd tehtud. Enesetunne polnud suurem asi. Jooksu treeninguid segas parema hüppeliigese kõõluse põletik ja kerge turse. Laagrist tagasi tulek on olnud alati selline uimane ja raske õelda, kas oled piisavalt taastunud.

Ühesõnaga ei osanud nagu midagi oodata. Stardis tundsin ennast värskena ja jooksin kohe suure hurraga minema. Roman läks oma teed ja leidsin ennast esialgu mugavalt esimeste hulgas. Pulss oli pigem kõrge kui madal, tiksus seal 170 juures. Alguse asi, tõusudel täiesti tavaline nähtus. Kuid sirgetel ei tahtnud see väga alla tulla, ühesõnaga ette antud tempo oli minu jaoks vist siiski liiast. Lihased lubasid joosta küll, aga mootor kippus ülekuumenema.

Jätsin vahe sisse ja vajusin taha poole. Minuga liitus Raimond, kes mõneks ajaks pakkus toetust, kuid see mees oli sellel päeval teisest klassist, sest lõpetas hiljem neljandana, ehk siis püüdis eesolevad kinni ja mitte ainult. Edasine oli juba raske, möödusid Mart, Sander ja Tanel. Lugesin mehi ja sain, et liigun kümnendal kohal. Viimasel 5 km otsustasin, et siia pean pidama jääma. Kuid tõusud tulid ikka meeletult raskelt!

Punnitasin lõpuni, aeg napilt alla tunni ja TOP10. Kui tõuse joosta ei jaksa, siis pole Kõrvemaa rada Sinule kuigi armuline. Tahtmine oli suurem, kui keha veel taluda lasi. Finishis siiski pigem veidi pettunud. Kuid siis läksin koju ja vaatasin eelmiste aastate tulemused üle.

Kui nüüd kõike seda tunnet arvestada, siis jooksin üle oma võimete. Sisuliselt olen parematel päevadel jooksnud max minuti kiiremini. Seega tunne, et pole veel hea, aga arenguruumi on, on ainult rõõmustav :) Ikkagi 3:45/ km kohta raskel rajal ja toore jõuga. 

2009, 58:17, 8. koht
2010, 59:19, 6. koht
2011, 59:22, 16. koht
2012, 58:45, 3. koht
2013 haigusest taastumine ja raja läbimine
2014 59:29, 10. koht (pulss avs 165, max 173)
Dubble drinking by Rainer. 

Järgmised stardid Jüri TT (Aerobike), Kuusalu Rattaralli (Filter) ja Tartu Jooksumaraton (23 km). 

No comments:

Post a Comment