Sunday, May 09, 2010

Tartu Jooksumaraton ect.

Päris nii hull ka ei olnud! Taktikaliselt väga mõnusalt maksimaalne jooks. Kui nüüd kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama laupäevasest treeningust. Enamik vist teavad, milline (lausa viie milline) ilm meil siin Lõunaosariigis oli. 20 kraadi, päike ja mida kõike veel... ühesõnaga patt oleks olnud mitte Roosit "panna"!

Põlva mnt.-Liivamäed-Kanepi-Tartu, 110 km. Põlva poole oli kerge vastutuul, Liivamäed nagu ikka ja siis hakkasin mõnnama. Kanepi-Tartu (50 km), puhas alla tuul. Kiirus väga alla 40 km/h ei langenud. Sirgetel ja laskumistel kohati 60-70 km/h. Puhas kvaliteetaeg ja rõõm :) Õhtul kerge suplus peale, 3 km Auras.

Tegime Oliveriga pre-race pasta-party. Carb-up Carb-up Carb-up! Kerge pre-sleep vino ja tuttu!

Hommikul tundsin ennast suhteliselt hästi, kui välja arvata kerge kurguvalu. Mait korjas mu peale ja nats pärast 10 olime juba Otepääl (start kell 11). Kui stardikoridori sisenesin sain kiirelt aru, et täna on 12 hulka väga ulmeline joosta. Start läks valutult aga 2-3 km pärast oli ca 15 meest juba jalga lasknud. Tagareide hakkas tekkime kerge sügelus, mis sundis hoogu korraks maha võtma. Sellel hetkel möödus minust ka esimene naine, Chepkirui Irene, Keeniast. Hiljem selgus, et naine jooksis vaid nõks kiiremini kui mina eelmine aasta ja oli alles 18.

Poolel maal olin 35 seas. Littisin esimese PowerBar Gel´i (mustsõstra, Kohveiiniga) sisse ja tõstsin tempot. Vaikselt aga kindlalt noppisin eesolevaid ja finishisis 25. Aeg 1 h 25 min, 1:30 kehvem kui eelmine aasta aga siiski väsimusfoonilt.

Õhtul veeresin 50 km kergelt peale. Nüüd diivanil comfordis, jalgades mõnus surin :) Elu ei saa enam paremaks minna...

1 comment: