Tuesday, October 19, 2010

Saaremaa 3 päeva jooks

I etapp 10 km, 37:22, (28.koht)
II etapp 16,2 km, 59:10 (18.koht)
III etapp 16 km, 1:00:45 (22.koht)

Maraton 2:37:17, 28.koht, oma klassis 22.koht! Seega 6 40+ meest olid minust kiiremad. Eesmärgid jäid täitamata... jooksu tase käis üles-ja-alla. Esimese päeva epic-fail, teise päeva tõusmine ja kolmanda päeva vajumine!

Esimene päev: neljapäeva õhtune programm, reis ja liiga isukas söömine rikkusid juba eos mu plaanid. 5 km peal olin veel paarikümne sekundiga graafikust ees aga siis tõmbas kõht krampi ja matkasin 4 min/ km peale. Jalad polnud asfaldiga üldse harjunud ja otsisin tee pervi, kus saaks natukenegi pehmemat pinnast. Suht pettumus!

Teine päev: tunne oli hommikul juba hoopis midagi muud. Stardis sadama hakanud lörts tõmbas korraks jahedaks aga poolel maal tuli päike taas välja. Alustasin taas kiirelt, graafikust ees, vajusin oma temposse, liikusime paar km mõnusas pundis aga ca 6 km enne lõppu lagunes see ära. Läks raskeks, lõpuga veel kogusin ennast. Ainus jooks, millega võin rahule jääda.

Kolmas päev: hommikused esimesed sammud olid juba vaevalised. Õnneks aitas mind Born Warming Up Oil. Viimast päeva võib võrrelda juba pikema triatloni jooksuga. Foon oli juba jalas. Taaskord kiire algus aga ära vajumine tuli juba valusam. Otseselt midagi ei valutanud aga lihtsalt ei liikunud. Viimasele 500 m plaanitud kiirendus lõppes ca 30 m enne finishit peaaegu seisuga. Diiselmootor töötas aga turbot polnud, nitrot polnud ning suvekumm oli reaalselt all. Puhkuse ja mahu pealt pole ikka võimalik kiirelt joosta. Oleks pidanud paar nädalat lõiku kipitama...

Tegelikult oli jooks ainult pool sellest, mis Saares toimus :) Kogu see melu, üle 350 startija, õhtused programmid jne jne... olid palju enam väärt. Uskumatu kuidas iga õhtune SPAs ligunemine lihased taas töökorda seadis. Massaazi, mida esialgu plaanisin, polnudki vaja. Võtan järgmiseks aastaks uuesti programmi!

No comments:

Post a Comment