Tuesday, April 12, 2011

Ettevalmistusest...

Tere,

Laagrist on möödunud kaks nädalat. Koju jõudes oli Eesti ilm ausalt õeldes suhteliselt masendav. Tekkis lausa soov nädal-kaks siseruumides viibida ja siis sooja tagasi sõita. Õnneks läks see "rumal" mõte kiirelt peast. Treeningkoormuse lasin korraks alla, rõhk läinud taaskord rohkem ujumisele, ÜKEle. Jooksnud lühemaid otsi ja eile jõudsin esimest korda ka sõitma. Muutused on toimunud ka varustuse osas.

Hawaii Expressi toetusel sain kätte treeninguteks ja maanteevõistlusteks mõeldud Scott Speedster 20, ilus valge Sikutaja. Vahetusse läksid vändad (180 mm DuraAce) ja stemm (140 mm langev Ritchey). Eile sai veel possat paika aetud. Siinkohal toonitan, et võistlusratta ja treeningratta possa PEAB OLEMA nii sarnane kui vähegi võimalik. Eile suutsin sõita ca 5 km kui hakkas tunda andma mu juba legendiks saanud parem põlv. Kerge sadula liigutus ja probleemid kadusid. Roosil pole mõtet kadedust tunda, sest eraldistardi "The Bling of The Cycling World" rataste vastu ikka ei saa :)

Eelmisel nädalavahetusel sain kätte ka Jooksueksperdi toetusel uued jalanõud: Saucony ProGrid Triumph 8 ja K-Swiss K-Ona. Olen Sauconytega paar tiiru juba teinud ja midagi halba õelda ei ole. Pealegi meeldib mulle nende oranž värv :) Muretsenud ka uued ortopeedilised tallad nii jooksujalatsisse kui rattakinga.

Laagris valedest jooksujalatsitest ja võimalikust liiga kiirest koormuse tõusust tekkis kerge ülekoormus vasakusse hüppeliigesesse (talla alla ja sääreluu siseküljele). Laagris aitasid mind erinevad NSAIDid ja Kinesioteipimine (tänud Maretile). Kodumaal kasutasin kohe võimalust ShockWave teraapiale TÜ Kliinikumis. Talla alused (plantaar fastsiidi) kaebused kadusid eriti kiiresti. Säilinud on veel kerged kaebused sääre luuümbrise piirkonnas. Aga treeninguid see ei sega :) käsi tugevalt pulsil.

10 päeva pärast esimene võistlus, Kõrvemaa Jooksumaraton 16 km, seejärel tõenäoliselt Pärnu Rattaralli Filter, Tartu Jooksumaraton 23 km ja kulminatsioon 14.mail Half-Ironman Lintz, Austrias. Kuna startideni on jäänud vaid mõned nädalad, siis ei riski enam vigastustega, pigem ravi ja valuvaba võistlus.

Homme lähen koormustestile, seekord velotest. Sõbra Doktoritöö raames tehtavad max hapnikutarbimise test, test lävel ja 20 km eraldistart Wattbike´l. Enam rohkem informatiivsemaks ei anna ratta osas minna. Kui siis ainult Indrek Rannamaa asendi hindamine sinna kõrvale. Testi tulemused tulevad loodetavasti jooksvalt siia...

Olgem liikluses ikka arvestavad, tee servad pole veel päris puhtad. Ning meie võiks ikka kiivreid kanda. Kes kolmapäeviti ja nädalavahetusel pikka sotsiaalset treeningut soovib, siis anna endast märku. 16; 17. ja 20. aprill Tartu ja Lõuna-Eesti. 22.aprill Tartu-Tallinn mööda Piibe mnt.

1 comment: