Monday, June 21, 2010

Pühajärve Triatlon 2010

Olin kolm päeva Saaremaa Velotuuril tööl, SIS Team´i füsio-bussijuht-psühholoog-klõun! Kokkuvõttes 3. meeskond ja Urmo Utar TOP10´s. Äratus-söök-kohvi-mehed starti-soojendusmassaaz-trenn-bussiga finishisse-valgusheigid-hotelli-söök-mehed lauale ja öörahu. Esmakordne kogemus, ei kurda :)
Reede õhtuks jõudsin Otepääle. Eesmärgiks tugev intensiivne treening võistluse näol. Olen oma külmetusest lõplikult välja tulnud, TriStar111Germany´st taastunud ja treeningkoormusi tõstnud. Seisund ei olnudki nii hull kui arvasin :)
Start läks valutult, vahepeal oli keegi, kes soovis pea 90 kilost Priitu trajektoorilt eemaldada, mingi hetk ta loobus ja alustas varvaste kõditamisega. Esimese poi juures olin kiirematega koos, seejärel hakkas vahe vaikselt suurenema. Teisele ringile minnes tundsin end veel värskelt, korraks jäin nagu unelema aga siis tuli taas "kõdistaja" tagasi. Suutsin taas tempot tõsta, mõttes käisid koguaeg Rein Haljandi poolt antud nõuanded... võitjale ca 1 min kaotust!
Oma uute Scott Limited kingadega sattusin natuke raskustesse, nimelt ei saanud neid jalga. Kui need lõpuks tööle sain oli punt juba silmapiiril. Sõideti 4 ringi ümber Pühajärve (aedlinnast läbi, Poslakast ülesse, Sihvale ja tagasi).
Esimese ringi sõitsin üksi, vahe pundiga ei muutunud, taga polnud ka väga kedagi. Võtsin otsuse punt järgi oodata ja sealt endale tugev kaaslane leida, mis kujunes kahjuks huumoriks. Punt cruisis, vajutati vaid ringi esimesel põksul ja Poslakal, üldjuhul hingasid läbi nina. Paar korda sõitsin tuimalt istudes eest ära ja mitte keegi ei tulnud kaasa. Kirillil olid ka "kehvad" jalad, kuni ta peale minu minekut kontra pani ja lahkus. No vahet pole, trenni oli vaja teha! Viimane ring mind enam eest ära ei lastud...
Jooks algas kõhukrampidega, mis peale hingamisharjutusi kadusid. Alustasin teadlikult jooksmist oma pundis suht viimaste seas, vaikselt mehi noppides. Mingi hetk jäi üks belglane sama takti peale ja tema jäigi own´imata. Vett oleks võinud tihemini jagada, 3,3 km peale vaid üks punkt. Teised tiimid jagasid ringi tagumises otsas omadele lisa vedelikku. Oma soovi avalduse peale sain vastu vaid naeratuse.
Kokkuvõttes tubli 4. Viljandi sprindil (23.juuni) startimine veel küsimärk, Leedu MV olümpia (26.juuni) lähen kõrget kohta nõudma...

1 comment:

  1. No nüüd kohe selgem, miks rattaaeg veidi kahvatum oli, kui esimestel, kes kambas töötasid :D
    Edu sulle Leedus, näita nendele kadedatele naeratajatele koht kätte ;)

    ReplyDelete