Wednesday, June 09, 2010

Mont Ventoux

Vabandan kohe ette ära, et olen olnud viimasel nädalal, olulistest sündmustest olenemata, liiga passiivne kirjutaja. Aga mul on räigelt vabandusi :)

Tuul, millest eespool juttu oli ei lubanud meil kahjuks kokkulepitud kolmapäeval mäkke minna. Kohalike sõnul oli tipus napilt 5 kraadi ja enamus ratturid toodi sealt autodega alla tagasi, sest esines tugeva tuule tõttu kukkumisi. Kõlab võibolla uskumatult, et tuul saab nii oluliselt segada rattasõitu aga see ei olnud enam naljakas! Mäe alistamine määrati järgmiseks pikemaks trennipäevaks, reedeks. Kahjuks minule oli see juba liiga lähedal TriStar111Germany stardile (pühap 6.juuni), seega mina sinna ei jõudnudki. Või siiski, autoga ma seal ära käisin, toetasin TheTriLifeTeam´i nende katsumuses.

Pealegi, enne oli nagu lubatud, et see "põks" on 2500 m merepinnast, tuli aga hoopis välja, et 1900 m. See ka üks põhjusi, miks ma sinna enam nii väga ei kippunud. See nüüd mõni mägi või nii!

Ausalt õeldes oli hirmus, isegi auto roolis olles. Ca 23 km ja koguaeg tõuseb, järske serpentiine, järsemaid tõusunukke piisas juba esimestel kilomeetritel. Korralik valgeinimene sõidab seda 1h 30 min ja peale. Tõusu rekord oli kuuldavasti alla tunni. 15 km peal oli kohvik ja sealt maalt läks vaade juba palju avaramaks.



Viimastel kilomeetritel oli kergelt lõbustuspargi tunne. Sõidad lihtsalt taevasse. Väga cool! Jagasin tipus joogid ja söögid laiali ja kimasin alla tagasi. Mind ootas kodus massaaz. Sakslasest naismassöör Judith Krauss. Kergelt eelarvamustega heitsin lauale aga alahindasin oluliselt tema võimeid. Isegi võiks õelda, et leidsin palju ühiseid võtteid, mida me mõlemad kasutame. Kogemusi sportlastega oli tal 15 aasta jagu ja jagas põhjalikult skeleti-lihast, kinesioteipimist, manuaali, lümfidrenaazi jne jne...

Reede oli meil ka põhimõtteliselt viimane päev Prantsusmaal, sest peale massaazi pakkisime asjad ja sõitsime Saksamaale. 4 + 4 h sõitu, Ainiga kahepeale, hilja õhtuks olime kohal. Suhteliselt valutu reis...

2 comments: